Dit ben ik

Ferry Verhoeve

Media technicus

Ik ben Ferry Verhoeve, geboren in Den Haag op 18 november 1957 .

Vanaf kleins af aan ben ik geinteresseerd in techniek, wat zich uitte in vreemde bouwwerken , met bijvoorbeeld de oude trapnaaimachine van mijn moeder waarmee ik van alles in beweging zette.
Vanaf mijn 14e jaar begon mijn interesse voor electronica en muziek, deze twee begon ik te combineren en rond mijn 16e bouwde ik mijn eerste mengtafel die  met een oude Philips bandrecorder die een sound on sound functie had de basis vormde van mijn eerste stappen op het gebied van muziekopname.

Opnametechnicus

Tussen 1978 en 1990 heb ik samen met mijn beste vriend, Rien van Nieuwenhuizen een studio gerund, eerst op zolder bij Rien vlakbij het Hollands spoor in Den Haag, later in Pijnacker.We maakten diverse producties en gaandeweg werd de studio steeds professioneler en werkten we ook voor anderen. In 1990 besloot ik om mijn kennis van studioapparatuur en techniek in het algemeen te gaan gebruiken als consultant op het gebied van studiobouw en verkoop. Jaren later keerde ik weer terug als studiotechnicus en ging mij toeleggen op Mastering

Tussen 1988 en 2014 heb ik jaarlijks de NAMM show in Los Angeles bezocht onder andere als advertentie aquisitiemanager voor het blad Musicmaker en als Verkoopmanager voor diverse bedrijven en merken zoals onder andere Mackie, Soundcraft, JBL en talloze andere merken. Tijdens deze beurzen heb ik veel (muziek)vrienden gemaakt en ook hier en daar een celebrity ontmoet.

Mastering


In 2005 begon ik mij te interesseren in het Masteringproces en ging de eerste albums masteren, albums die ik jaren daarvoor had gemixed. Na een goed jaar voelde ik mij vertrouwd genoeg om mij diensten als masteraar aan te bieden. inmiddels zo´n 15 jaar verder master ik  met nog evenveel plezier albums voor cd, vinyl en digitale distributie.

In 2005 werkte ik freelance voor het blad Musicmaker en kwam in contact met de oprichters van de Tipbook Company, een uitgeverij die gespecialiseerd is in tipboeken over instrumenten met heel veel nuttige informatie. Ik werd gevraagd de verkoop ter hand te nemen en heb samen met vormgever Gijs Bierenbroodspot de serie gebracht naar o.a Italie, China , Engeland  en een aantal andere landen. Hier werd mijn interesse gewekt voor het uitgeven van boeken en dan vooral in eigen beheer.

NU

Vandaag de dag ben ik actief binnen mijn eigen bedrijfje Musictrades, Het bouwen van websites heb ik de afgelopen 20 jaar (ja ja) met veel plezier, eerst als hobby, ter hand genomen en de afgelopen 5 jaar bouw en host ik sites voor diverse artiesten, kleine bedrijven en ZZP-ers. Hoewel er niet veel CDś  meer worden geperst wordt het masteren steeds meer gebruikt om songs digitaal te distribueren via streamingdiensten zoals Spotify e.a. Masteren is nog steeds een hoofdactiviteit.

Het opmaken van boeken  is een nieuwe passie waarmee ik in 2013, eerst voor een vriendin, mee ben begonnen. In combinatie met kwalitatieve Print on demand en de mogelijkheid om boeken wereldwijd via grote platforms aan te bieden heeft ook deze service een grote groep klanten weten te trekken.

In 2022 ben ik 3 dagen per week werkzaam als media technicus- en PR man voor E sound media productions in Weesp

persoonlijk

Marjan is mijn grote liefde en samen hebben wij als passie zuid Spanje waar wij regelmatig even gaan uitblazen van ons drukke bestaan. 

Call Now